...

Nyårslöften och friskvårdsbidrag

När året närmar sig sitt slut reflekterar många av oss över de senaste tolv månaderna och funderar på hur vi ska sätta upp mål för det kommande året. Medan vissa av oss kanske tänker på våra mål i termer av karriär-, ekonomi- eller familjeplaner, är det viktigt att komma ihåg vikten av att ta hand om vår fysiska, mentala och känslomässiga hälsa. Att fastställa nyårslöften relaterade till välbefinnande kan ha en djupgående positiv inverkan på vårt välbefinnande, vilket i slutändan kan leda till större framgång i andra aspekter av våra liv.

1. Hur fungerar friskvårdsbidrag?

Ett vanligt nyårslöfte är att ta bättre hand om sin hälsa, och det är aldrig så mycket högtryck på nya medlemsskap i gym och träningsanläggningar som i början av januari. Det kanske är en av anledningarna till att många arbetsgivare erbjuder friskvårdssbidrag som en del av sina friskvårdsförmåner. Detta bidrag gör att du kan avsätta en viss summa pengar från din arbetsgivare för att täcka kostnader för friskvård. Denna ersättning för omkostnader för motion och träning kan inom vissa ramar ges för alla utom för delägare i enskilda firmor och handelsbolag (Kan ges för anställd personal). Rehabiliterande och förebyggande friskvårdsbehandlingar kan ersättas inom alla företag, inom vissa ramar. Det måste vara samma policy för alla anställda i företaget. Det är regelmässiga skillnader mellan friskvårdsbidrag (Arbetsgivaren ersätter anställd för kostnader som anställd redan betalat) och naturaförmåner. (Friskvård som arbetsgivaren betalar direkt utan att gå via den anställde) Man kan inte ge skattefri ersättning för utrustning, såsom löparskor eller tennisracket.

2. Vad är skillnaden mellan friskvårdsbidrag och naturaförmåner?

Friskvårdsbidrag är en ersättning som arbetsgivaren ger till anställda för kostnader som den anställde redan haft. En naturaförmån för friskvårdsaktiviteter är aktiviteter som arbetsgivaren direkt bestämmer över och betalar. Där kan inte den anställde själv bestämma hur pengarna för friskvården skall spenderas. Till skillnad mot reglerna för friskvårdsbidrag så finns det ingen fast beloppsgräns för vad som anses utgöra mindre värde, och därav vara skattefritt. Eftersom kostnaden för friskvårdsaktiviteter varierar beroende på var man bor och att det är svårt att fastställa ett marknadsvärde för aktiviteterna finns det inte någon fastställd beloppsgräns naturaförmåner för friskvård. Så en bedömning om värdet av naturaförmån kan anses vara av mindre värde och enklare slag måste göras i varje enskilt fall.

3. Vanliga frågor

  • Hur mycket friskvårdsbidrag får man betala ut skattefri ersättning för? Man får betala ut skattefri ersättning för friskvård för max 5 000 kr per år och anställd. Betalar man ut 5 001 kr så blir hela beloppet skattepliktigt. Som underlag för detta måste den anställde tillhanda kvitto eller faktura för det kostnad som man vill ha ersättning för. Kostnaden för den anställde kan vara för mer än 5 000 kr, men det är bara 5 000 kr som arbetsgivaren kan betala ut för att ersättningen skall bli skattefri.
  • Vad är skillnaden mellan friskvårdsbidrag och naturaförmån? Friskvårdsbidrag är en ersättning som arbetsgivaren ger till anställda för kostnader som den anställde redan haft. En naturaförmån för friskvårdsaktiviteter är aktiviteter som arbetsgivaren direkt bestämmer över och betalar. Där kan inte den anställde själv bestämma hur pengarna för friskvården skall spenderas. Till skillnad mot reglerna för friskvårdsbidrag så finns det ingen fast beloppsgräns för vad som anses utgöra mindre värde, och därav vara skattefritt. Eftersom kostnaden för friskvårdsaktiviteter varierar beroende på var man bor och att det är svårt att fastställa ett marknadsvärde för aktiviteterna finns det inte någon fastställd beloppsgräns naturaförmåner för friskvård. Så en bedömning om värdet av naturaförmån kan anses vara av mindre värde och enklare slag måste göras i varje enskilt fall.
  • Vad bör jag som småföretagare tänka på om friskvård? All friskvård bör hanteras som naturaförmån och inte som friskvårdsbidrag, så slipper du beloppsgränsen på 5 000 kr. Alltså, fakturor och kvitton för friskvårdsaktiviteterna bör vara utställda till ditt företag och inte till dig själv, och de skall betalas direkt från företagskontot och inte av dig privat.

Sammanfattningsvis, att sätta nyårslöften relaterade till träning och hälsa hjälpa dig att nå dina mål både relaterat till just detta, men även bidra till ditt företagande i allmänhet. Även om motivationen från nyårsafton inte håller i sig hela året, kan du fortfarande dra nytta av nytändningen som detta kan ge. Genom att utnyttja friskvårdsförmånerna kan du åtminstone minska på dina kostnader för detta, och i bästa fall öka dina chanser att lyckas göra framsteg mot att uppnå ett hälsosammare och lyckligare liv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen