...

Om oss

Vi är inte en traditionell redovisningsbyrå. Vårt mål är inte att maximera vinsten från varje kund, det är att minimera deras redovisningskostnader. Vi organiserar oss inte kring enskilda redovisningskonsulter med egna kundstockar, vi organiserar hela företaget som ett team som arbetar tillsammans för att så effektivt och smidigt som möjligt hjälpa alla våra kunder. Vi använder inte ny teknik för att genomföra gamla vanor och processer mer effektivt, vi använder ny teknik för att skapa nya processer.

Varför startade vi vårt företag?

Lilla Ekonomibyrån skapades 2013 när våra grundare var trötta på hur redovisningsbranschen behandlade småföretag. Deras erfarenhet var att småföretagen erbjöds dålig service till orimligt höga priser, och de startade företaget för att hjälpa sina vänner och bekanta att göra sin bokföring. Sedan hade deras vänner också vänner, och bollen var i rullning. Trots att företaget har vuxit håller vi fortfarande samma nivå av vänskaplighet och transparens kring prissättning som vi hade när alla kunder var vänner och familj.

Vad är vårt mål?

Målet med vår verksamhet är att påverka redovisningsbranschen så att den bättre tillgodoser småföretagens behov. Bokföringstjänster av hög kvalitet skall vara tillgängliga och prisvärda för alla småföretagare i landet.

Vilken typ av företag betjänar vi och var finns de?

Vi finns i Solna men våra kunder kommer från hela Sverige och har en stor mångfald av varor och tjänster. Den enda gemensamma nämnaren är att de är småföretag. De flesta är företag som drivs av en person, men vi har några med 10-25 anställda och upp till ca 60 MSEK i omsättning. Företag av alla storlekar är välkomna, men våra processer stöder inte alltför komplicerade upplägg, vilket är vanligare i större företag.

Vad är det som gör oss annorlunda rent konkret?
  • Vi ligger långt ner i lågprissegmentet för redovisningstjänster. Detta beror inte på att vi är oerfarna eller att vi erbjuder en lågkvalitativ tjänst, utan på att vi är innovativa och har låga kostnader för våra kunder som vårt främsta mål.
  • Vi har en 100 % transparent prismodell där du betalar ett månadsarvode. Vi debiterar inte per timme eller döljer hur vi beräknar våra avgifter. Alla våra kunder erbjuds samma prismodell.
  • Vi erbjuder en mycket smidig och enkel process för våra kunder. Vi utvecklar egna verktyg och applikationer med målet att göra processerna så enkla och användarvänliga som möjligt. Våra kunder ska inte behöva någon erfarenhet eller kunskap om bokföring alls för att använda våra tjänster. Den arbetsinsats som krävs från våra kunder vill vi också skall vara minimal.
  • Du kommer inte att delegeras till en junior redovisningskonsult som kanske fortfarande håller på att lära sig hantverket och som kanske tar semester och inte svarar på mejl på fem veckor. Din kontaktperson kommer att vara en delägare i företaget som svarar på mejl nästan alla dagar på året. Vanligtvis får du svar samma dag, om inte samma timme.
  • Vi är mycket tekniskt kunniga. Vi har flera utvecklare i teamet och vi utvecklar våra egna verktyg. Vi kan hjälpa dig att automatisera specifika delar av dina processer som är repetitiva.
Rulla till toppen