...
Karriär med Lilla Ekonomibyrån

Karriär med Lilla Ekonomibyrån

Kan man både äta kakan och ha kvar den?

Vår vision om vår arbetsplats är att den skall kombinera det bästa med att vara anställd på en byrå, med det bästa med att driva egen konsultverksamhet. Att jobba på redovisningsbyrå beskrivs av många som att jobba i ett ekorrhjul, vilket gör att många till slut väljer att starta eget. Att starta eget kan vara ensamt, och med helt andra utmaningar. Hos oss kan du plocka russinen ur kakan! På denna sida försöker vi beskriva sådant som du som eventuellt kan vara intresserad av att jobba hos oss skulle kunna vilja veta.

Om du är nyfiken på att veta mer om vilka vi är eller hur vi jobbar så kontakta oss för att boka ett möte så berättar vi gärna mer. Skicka ett mejl till info@lillaekonomibyran.se eller ring oss på 0738 00 12 34.

 • Hos oss kan du få så mycket ansvar du vill och klarar av, då vi växer och utvecklas med våra lagkamrater. Vi blir kontaktade flera gånger om dagen av företag som vill bli kund hos oss, vilket gör att vi ständigt måste utvecklas för att kunna hjälpa fler kunder med sina behov.
 • Hos oss får du jobba när och var du vill, så länge du sköter ditt arbete.
 • Vi har en struktur som bygger på samarbete och att skapa en arbetsmiljö med minimal stress. Verksamheten fungerar bra även om du måste vara hemma för vård av barn eller blir sjuk några veckor. Vi har interna cykler och deadlines som gör att vi kan vara klara med det mesta i god tid innan Skatteverkets deadlines.
 • Hos oss finns det inget krav på hur lång tid det får ta att bli klar med en specifik kund, även om vi jobbar med fasta priser. Arbetet skall vara av god kvalitet, oavsett om budgeten för kundavtalet kan hållas eller inte.
 • Vi har inga krav eller förväntningar på att du skall jobba övertid, oavsett när på året eller månaden det är. Om du vill jobba övertid så är den självklart avlönad.
 • Vi utvecklar våra egna system och användargränssnitt, och ligger i den absoluta tekniska framkanten i branschen. Tycker du det saknas någon knapp i bokföringsvyn? Vi kan implementera den! Tycker du att något arbetsflöde skulle kunna förenklas? Vi bygger om det! Vi jobbar i dagsläget med Fortnox som grund, men har byggt användargränssnitt och automatiserade flöden ovanpå det. Så utvecklar allt det vi tycker saknas eller borde fungera annorlunda. Vi rationaliserar kontinuerligt bort arbetsmoment efter arbetsmoment, vilket gör att arbetsuppgifterna med tiden blir mer och mer stimulerande.
 • Vi har ett starkt genuint intresse av att hjälpa våra kunder med sina företag och liv. Vår värdegrund säger att våra alla kunder skall få samma service och villkor som ifall de vore familj eller vänner. Vi har kunder som är familj och vänner, och de får inte bättre villkor än de som inte är det.
 • Din löneutveckling hos oss styrs av din personliga utveckling och ditt bidrag, inte av schablonhöjningar i linje med något index. Vi kan erbjuda konkurrenskraftig lön, men vi förväntar oss också mycket av de som jobbar hos oss.
 • Med handen på hjärtat så är vi nog ganska nördiga. Vi tycker om att jobba och vi spenderar inte veckorna med att längta efter att det skall bli fredag. Långa fikaraster för att prata om fotboll är inte riktigt vår grej, det är roligare att hjälpa någon kund som behöver vår hjälp eller att fundera på nästa arbetsprocess som kan automatiseras.
 • Vi är prestigelösa och värderingsdrivna. Målsättningen är att hjälpa våra kunder, inte att maximera hur mycket pengar vi tjänar på dem. Vi har inga titlar eller formella hierarkier, alla förutsätts jobba som ett team som jobbar för företagets och våra kunders bästa, och kontorspolitik och statustävlingar har vi inte mycket till övers för.
 • Vi har högt i tak och alla förväntas säga vad de tycker. Allas åsikter är lika mycket värda. Feedback får alla regelbundet och inte bara vid något årligt medarbetarsamtal. Vi har regelbundna möten där vi går igenom vad som är på gång och vad vi måste fokusera på.
 • Vi är pragmatiska och har ett stort fokus på effektivitet i processerna. Väsentlighetsprincipen är vår husgud, och pedantiska perfektionister skulle antagligen inte trivas hos oss. Det betyder inte att vi accepterar slarv, bara att vi gör medvetna avvägningar om vad som är värt att lägga tid på eller inte.
 • Vi har stora ambitioner om tillväxt och tänker alltid flera år framåt. Vi kommer inte att sluta växa för att det tar slut på plats i vårt nuvarande kontor, vi kommer att sluta växa när en majoritet av Sveriges småföretagare är kund hos oss.
 • Vi rekryterar bara seniora profiler med tidigare erfarenhet av att jobba på redovisningsbyrå eller som fristående redovisningskonsult. Andelen av vår arbetstid som läggs på juniora arbetsuppgifter är väldigt begränsad.
 • Vi rekryterar bara personer med goda erfarenheter av att jobba med bokslut.
 • Vi har två huvudsakliga inriktningar på de profiler vi rekryterar. Du skall antingen vara väldigt bra på att lösa krångliga bokförings- och redovisningsproblem, eller på att kommunicera med och ge rådgivning till kunder. Är du bra på både och så skicka en ansökan på en gång. 🙂
 • Vi har kommit väldigt långt i vårt arbete med att digitalisera och automatisera våra arbetsprocesser, så om du vill jobba här måste du ha vana av att jobba digitalt samt goda IT-kunskaper.
 • Alla är välkomna hos oss oavsett kön, ålder, etnicitet, religion eller trosuppfattning, funktionsnedsättning eller sexuell läggning.
 • Vi är ett modernt och snabbväxande företag med stora ambitioner. Eftersom vi planerar att växa mycket kommer det att finnas många olika möjligheter till nya eller varierande ansvarsområden, både inom och utanför själva redovisningsarbetet. Vi kommer i så stor utsträckning som det är möjligt att utveckla företaget anpassat efter dina intressen och styrkor. Är du bra på att leda team? Då kan vi utveckla en arbetsgrupp med ett specifikt ansvarsområde som du kan leda. Tycker du att det är spännande med teknik-start-ups? Då kan vi se till att du får jobba mer med den typen av företag. Är du en hejare på löneadministration? Fantastiskt, då kan du få ansvar över det! Tycker du om att jobba med försäljning? Bra, då kan du växa in i en roll för att hjälpa till med det.
 • Vi jobbar inte med ett traditionellt upplägg med självständiga redovisningskonsulter med egna kundstockar, vi fördelar arbetsprocesser och ansvarsområden utifrån vad våra medarbetare är bra på, vill jobba med, och som innebär högsta effektivitet och kvalitet i arbetet vi gör åt våra kunder. Vi samarbetar i arbetet med alla våra kunder. Detta gör att det blir mycket enklare att anpassa din arbetsbeskrivning efter dina styrkor och önskemål. Tycker du inte om att kommunicera med kunder så behöver du inte göra det, älskar du att kommunicera med kunder så anpassar vi din roll så att du får större möjligheter till det. Har du inte tålamod med företag som kräver ständigt utredningsarbete så överlåt dem till kollegan som stimularas av det.
 • Karriärutveckling för oss handlar främst om att utvecklas och bli bättre på det man gör och att ta på sig mer och mer ansvar, och mindre om att löpande åka på teoretiska kurser. Vi tror att man lär sig bäst genom att göra saker på riktigt och att få feedback från mer erfarna lagkamrater.
 • Vår nisch är småföretag, så en karriär hos oss innehåller väldigt begränsade möjligheter till att jobba med större och komplexare bolag. Inga börsbolag och ingen koncernredovisning. Komplexiteten och utmaningen man får hos oss handlar mer om att ligga i absoluta framkant i den tekniska utvecklingen i branschen. Vi skall vara Sveriges mest effektiva redovisningsbyrå, och det kräver innovativa medarbetare i ständig utveckling.
 • Vi har vårt kontor två minuters gångväg från Mall of Scandinavia i Solna, men vi är öppna för att ha medarbetare som jobbar på distans.
Om du är intresserad av att jobba hos oss så skicka ett mejl till info@lillaekonomibyran.se eller ring oss på 0738 00 12 34. Vi rekryterar löpande så det är bara att höra utav dig.
Den stora frågan här är varför du vill starta egen verksamhet. Är det friheten? Lönen? Söker du känslan av att ha något eget? Är du trött på chefer som skall bestämma allt?
 • Hos oss styr du din arbetstid och arbetsplats helt själv, så friheten har du kvar.
 • Våra system och processer är så effektiva att det sannolikt är väldigt svårt för dig att generera lika mycket intäkter själv som du kan göra hos oss.
 • Vi involverar alla medarbetare i vårt utvecklingsarbete, så vi tror att det är minst lika spännande att jobba hos oss som att starta egen verksamhet. Vi har heller inga tydliga hierarkier eller chefer som pekar med hela handen.
 • Hos oss behöver du aldrig fundera på att sälja in dina tjänster till nya kunder, såvida du inte vill hjälpa oss att jobba med försäljning.
 • Du behöver aldrig vara orolig för att inte hänga med i den tekniska utvecklingen, hos oss får du vara med och driva den.
 • Hos oss kan du vara sjuk eller ta längre semester utan att behöva fundera på arbetet.
Lilla Ekonomibyrån | Spännande karriär med Lilla Ekonomibyrån
Rulla till toppen