...
Små företag
Uppskatta din månadskostnad
0
0 25
0
0 25
0
0 25
0
0 10
Stäng knapp Behoven du angett indikerar att vi behöver mer information för att kunna ge dig en bra prisuppskattning. Fyll i dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig.
Want a detailed formal quote?

Hur vi kan vara den (antagligen) mest kostnadseffektiva redovisningsbyrån i Stockholm

Skalfördelar till småföretagarna

Skalfördelar till Stockholms småföretagare

Vi erbjuder Stockholms småföretagare samma skalfördelar som vanligtvis bara större företag har tillgång till. Genom att automatisera och effektivisera processer anpassade för småföretagare kan vi leverera kostnadseffektiva redovisningstjänster utan att tumma på kvaliteten. Våra team arbetar ständigt med att vidareutveckla smarta verktyg som gör bokföringen enklare och mer tillgänglig för dig. Genom att standardisera våra processer får du som småföretagare i Stockholm tillgång till dessa skalfördelar och kan fokusera på din verksamhet.

Bästa vänner får bättre service

Den schyssta aktören

Lilla Ekonomibyrån startades för att företagets grundare och deras vänner och bekanta tyckte att stora delar av redovisningsbranschen inte tog hand om småföretagare på ett bra sätt. För krångliga och tidskrävande arbetsprocesser, och inte alltid ett schysst sätt att fakturera. Vi erbjuder så schyssta villkor att vi med glädje säljer in våra tjänster till släkt och vänner, just för att företaget startades för att att hjälpa släkt och vänner. Nu har vi skalat upp företaget en hel del sedan starten, och alla kunder får samma villkor och priser. Vår värdegrund är att vi skall betrakta alla våra kunder som våra vänner!

Nya ögon som utmanar

Passion för småföretag

För många redovisningsbyråer är småföretag ett nödvändigt ont. Man jobbar hellre med större och mer komplexa bolag så att man kan fakturera mer, och eventuella kunder som är småföretag delegeras ofta till juniora nyanställda för upplärning. För oss på Lilla Ekonomibyrån är småföretagare istället vår passion, och vi har valt att bara jobba med småföretag. Vi erbjuder våra småföretagarkunder guidning av våra erfarnaste konsulter i Stockholm, och allt vi gör handlar om att utveckla och förbättra tjänster och processer anpassade just för Stockholms småföretagare. Småföretagen har en väldigt viktig roll i samhället, och vi vill vara här för att stötta dem.

Billigt, enkelt och vänligt

Transparent prissättning
100% transparent prissättning med fasta priser och inga överraskningar
Ingen uppsägningstid
Ingen uppsägningstid
Inga bokföringskunskaper
Du behöver inga bokföringskunskaper
Ditt enda jobb
Ditt enda jobb är att skicka oss dina kvitton och fakturor
Lägsta priserna för redovisningstjänster
Såvitt vi vet är vi redovisningsbyrån som erbjuder de lägsta priserna för redovisningstjänster för småföretag i Sverige

Vanliga frågor från Stockholms småföretagare

Vi hjälper många småföretagare i Stockholm med deras redovisning, och här är svar på några av de vanligaste frågorna vi får när vi blir kontaktade.

Vi är en redovisningsbyrå som nischat oss på att hjälpa småföretagare, och vi har i dagsläget strax över 400 kunder från hela Sverige, även om en majoritet av kunderna kommer från Stockholmsområdet. Vi startade företaget 2013, och vi har sedan dess jobbat hårt med att utveckla system och processer anpassade för småföretag. De flesta av våra konsulter bor och jobbar i Stockholm, men vi har även personal och underkonsulter som jobbar på distans från andra orter. Vi jobbar helt digitalt, så våra kunder och konsulter kan befinna sig var som helst i Sverige.

För att lyckas med vår vision om att alla Sveriges småföretagare skall ha råd med kvalitativa redovisningsjänster har vi investerat en hel del i systemutveckling för att kunna ha effektiva processer anpassade efter vår egen verksamhet och vårt kundsegment som just är småföretagare. Detta gör både att vi kan hålla nere kostnaderna, ha en hög kvalitet på arbetet, samt att arbetsprocessen blir väldigt smidig för våra kunder.

En mer detaljerad beskrivning hittar du på vår sida Om oss.

Frågan är nog egentligen inte om man kan, utan hur rätt man vill att det skall vara och hur mycket energi man är villig att lägga på det. Vi har inte sett ett enda företag sedan vår start, där vår kund tidigare bokfört själv och det varit så pass rätt att vi hade accepterat det ifall någon av oss hade gjort jobbet. Många gånger har vi sett ganska många stora och allvarliga fel även där kunden tyckt att att det gått bra att bokföra och att allting borde vara rätt. Vår ambition är att erbjuda tjänster som har så konkurrenskraftiga priser att inget småföretag i Stockholm skall se någon anledning att bokföra själv.

Det beror helt på hur stort företaget är och hur många transaktioner som skall bokföras, men för ett enklare enmansföretag hamnar prislappen oftast mellan 1 000 – 4 000 kr per månad beroende på vilken byrå man samarbetar med. Här vill vi sticka ut hakan och säga att vi antagligen erbjuder det mest konkurrenskraftiga priset för kvalitativa redovisningstjänster till småföretagare i Stockholm. Prova vår priskalkylator längst upp på denna sida för att få en grov uppskattning vad det skulle kosta att anlita oss, eller kolla några prisexempel på vår sida om priser och arvoden. Du kan även begära in en skarp offert på vår offertsida

Detta är självklart en högst subjektiv fråga, men här är några punkter från vårt perspektiv:

  • Vad är det egentligen du behöver hjälp med? Anlita en byrå som erbjuder just det på enklast sätt. En byrå som erbjuder mycket mer än så har oftast komplexare arbetsprocesser och högre overheadkostnader, så om priset är viktigt för dig kan det vara en idé att inte anlita en byrå som är mycket komplexare än dina behov.
  • Fundera på vad det är som är viktigt för dig. Är det lågt pris? Att byrån finns i Stockholm så att det går att träffas vid behov? Tillgänglighet av de som jobbar med din bokföring? Snabba rapporter? Specialistkunskaper om din bransch? Nära relation med en redovisningskonsult? Skriv ned och prioritera detta innan du kontaktar en redovisningsbyrå. Ställ sedan frågor, och lite inte på någon som säger sig kunna erbjuda och vara bra på allt som du önskar. Det är lätt att tro att alla redovisningsbyråer erbjuder ungefär samma sak, men det är inte vår erfarenhet. 
  • Arbetsmängden för att sköta bokföringen för ett mindre företag är ganska lätt att förutse om det finns tydliga arbetsprocesser, vilket gör att många byråer numera erbjuder debiteringsmodeller som inte är att ta betalt per timme. Detta rekommenderar vi starkt, då vi upplever en väldigt stor prisskillnad när vi jämför vad våra kunder betalat till tidigare byråer som debiterar per timme eller inte. Det finns väldigt många redovisningsbyråer i Stockholm som erbjuder olika former av fasta priser, så vi rekommenderar att ta en extra titt på dem.
  • Fråga hur byrån bemannar ditt uppdrag. Är det en dedikerad person som sköter allt? Vad händer om den personen är sjuk eller är på semester? Är det ett team som sköter uppdraget? Vad är det för erfarenhetsnivå som erbjuds? Detta är väldigt viktigt att fråga för småföretagare, då det inte är ovanligt att man blir delegerad till en oerfaren konsult.
  • Det kan vara värt att kolla upp byrån på t.ex. Allabolag. Har byrån funnits länge eller är den nystartad? Om den är nystartad behöver du vara försiktig och kontrollera hur mycket erfarenhet som byråns konsulter egentligen har. Hur många anställda har byrån? En enmansbyrå kan innebära en risk då allting hänger på en person, och en väldigt stor byrå kan innebära en risk för att uppdraget inte bemannas på ett sätt som är fördelaktigt för dig som småföretagare.
  • Det finns flera sidor på nätet där man kan läsa recensioner om olika företag, inte minst på Google ifall du söker på företagsnamnet. Vad skriver människor om de byråer som du tycker verkar mest intressanta? Läs gärna våra recensioner på Google. 🙂

Då vi jobbar med mindre företag har vi inte många olika tjänster som vi erbjuder separat, utan vi vi har en arbetsmodell där vi hjälper de flesta kunderna med ungefär samma sak. Vi sköter främst bokföring, löneadministration, momsdeklarationer, arbetsgivardeklaration, bokslut, årsredovisning och inkomstdeklaration. De flesta kunderna sköter själv sin fakturering och sina betalningar, men vi hjälper även till med det vid behov. Vi brukar även hantera all kontakt med Skatteverket för våra kunders räkning.

 

För fler frågor hänvisar vi till vår sida med Vanliga frågor.

Vad säger våra kunder i Stockholm om oss?

Vi hjälper alla våra kunder i Stockholm med sin bokföring, men vi erbjuder även hjälp med:

  • Löneadministration
  • Leverantörsbetalningar
  • Fakturering

Behöver du hjälp? Kontakta oss!

Rulla till toppen